SaLAm SeJAhTeRa kaLiAn sEmUa

".....aku amat berterimakasih kepada kalian kerana sudi membaca dan mungkin ada sedikit ilmu atau pengalaman yang boleh kita kongsikan bersama.Apa jua nukilan aku disini adalah hasil apa yang terfikir oleh aku dan apa jua perkara yang aku lalui yang mungkin kita boleh kongsikan bersama.Maaf aku pinta sekiranya ada kecacatan atau apa jua kesilapan yang bisa menyinggung kosentrasi kalian dikala meniti bait-bait bicara dalam Blog aku ini...."

Monday, July 8, 2013

Salam Ramadhan Al-Mubarak 2013

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum...,
Alhamdulillah..Bulan yg dirindu telah pun kembali  tiba. Marhaban Ya Ramadhan. Alhamdulillah selautan syukur dipanjatkan pada ALLAH SWT yang masih memberi peluang buat diri ini dan kalian semua untuk berada di dalam bulan mulia yang penuh keberkatan ini.Pesta ibadah kini bermula lagi sekali. ALLAH SWT telah membuka pintu RahmatNYA seluas-luasnya,melimpahkan ganjaran sebesar-besar ganjaran yang tidak setanding dengan amalannya di bulan mulia ini. Betapa Maha Pemurahnya ALLAH disediakn bermacam-macam ganjaran yang luarbiasa hebatnya di bulan mulia ini. Betapa banyak hadis-hadis yang menceritakan fadhilat ibadah di bulan Ramadhan. Beruntunglah bagi insan-insan yang memuliakan bulan ini dan merebut segala peluang untuk memperbaiki amalan dan mendekatkan diri pada ALLAH Ta'ala. Marilah kita sama2 memenuhi  Ramadhan  dengan amalan solat sunat, tadarus, zikir dan sedekah jariah.Bersihkanlah jiwa dan jauhi perasaan iri hati sesama Islam.
Bebaskanlah diri dari segala keseronokn duniawi yg telah mengulit diri kita selama ini. Setelah hampir setahun kita diuji dengan bermacam jenis kenikmatan dunia,kini tiba saatnya membersihkan kembali hati-hati kita yang mulai pudar di gelapkan oleh dosa2....InsyaALLAH.


Ikhlas daripada ALoNG TT Sekeluarga.Moga insan yang membaca nukilan di Blog ini diberi cahaya Ramadhan menyinar menuju ke hari kemenangan...Syawal menanti dipenghujung Ramadhan Al-Mubarak.

No comments:

Post a Comment