SaLAm SeJAhTeRa kaLiAn sEmUa

".....aku amat berterimakasih kepada kalian kerana sudi membaca dan mungkin ada sedikit ilmu atau pengalaman yang boleh kita kongsikan bersama.Apa jua nukilan aku disini adalah hasil apa yang terfikir oleh aku dan apa jua perkara yang aku lalui yang mungkin kita boleh kongsikan bersama.Maaf aku pinta sekiranya ada kecacatan atau apa jua kesilapan yang bisa menyinggung kosentrasi kalian dikala meniti bait-bait bicara dalam Blog aku ini...."

Tuesday, February 5, 2013

BL1M -Penjelasan tentang cara bayaran.

Salam rakan-rakan.Berikut adalah jawapan yang saya dapat dari pihak My eG BL1M
Moga apa yang aku sharing ini boleh menjadi sedikit panduan buat rakan-rakan.

v
v
v
Salam,

Terima kasih kerana menghubungi kami. Untuk makluman anda, pembayaran hanya boleh dibuat melalui online atau “money order” sahaja. Sebarang pembayaran tunai adalah ditegah. Untuk pembayaran “money order” bernilai RM199 atas nama MY E.G. SERVICES BERHAD dan dihantar bersama-sama borang pendaftaran di mana-mana Pejabat UMNO yang berdekatan.

Terima kasih di atas minat anda untuk menyertai program BL1M ini dan silalah war-warkan kepada semua kenalan anda untuk mengambil kesempatan kemudahan yang di sediakan.

Terima kasih


Thanks and have a nice day.

Best Regards,
Dira
Siti Nadira binti Mohd Zulkifri
Personal Assistant cum Project Officer
MY E.G. Services Berhad (505639-K)
LOT 5.01, LEVEL 5, KPMG TOWER,
BANDAR UTAMA, 47800 PETALING JAYA, SELANGOR
Tel: 03-7801 0188 ext 1676
Fax: 03-7712 0202


----- Original Message -----
From: bl1m@myeg.com.my
Date: Sunday, February 3, 2013 9:58 pm
Subject: Notifikasi Pembayaran BL1M / BL1M Payment Notification
To: abdrus@streamyx.com
Salam 1 Malaysia,

Berikut adalah maklumat yang telah didaftarkan / The following is the registered information:

MAKLUMAT PESERTA BL1M / BL1M PARTICIPANT'S INFO
Nama/Name :
ROS(Dirahsiakan)

No K.P./IC No :
(Dirahsiakan)

Permohonan anda telah berjaya. Anda boleh meneruskan untuk membuat bayaran secara 'online' dan mengemaskini maklumat Lokasi
Ujian BL1M pilihan anda.

Your BL1M application is successful. You may now proceed with the online payment and update your preferred BL1M Testing Location.
This message contains confidential information and is intended only for the individual named. If you are not the named addressee you should not disseminate, distribute or copy this e-mail. Please notify the sender immediately by e-mail if you have received this e-mail by mistake and delete this e-mail from your system. E-mail transmission cannot be guaranteed to be secure or error-free as information could be intercepted, corrupted, lost, destroyed, arrive late or incomplete, or contain viruses. The sender therefore does not accept liability for any errors or omissions in the contents of this message, which arise as a result of e-mail transmission. If verification is required please request a hard-copy version. MyEG Services Berhad,Lot 5.01, Level 5,KPMG Tower, No.8, First Avenue,Persiaran Bandar Utama, Bandar Utama,47800 Petaling Jaya,Selangor. www.myeg.com.my
 WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

Salam Sejahtera

Terima kasih di atas kesudian anda mendaftar untuk menyertai program BL1M.

Untuk makluman anda, pembayaran melalui Money order atau Online.

Money Order boleh didapati di mana-mana pejabat pos berdekat.“Money Order” yang bernilai RM199 itu ditulis atas nama “MY E.G. SERVICES BERHAD.Menerusi online pula sila layari www.myeg.com.my dan pergi ke ruangan “What’s New” dan click pada ikon BL1M. Sila pergi ke ruangan Online registration atau search dan anda boleh teruskan dengan mengisi borang tersebut dan melakukan pembayaran melalui online .

Pendaftaran dan pembayaran adalah dibuka selama 2 minggu mulai dari 1hb Feb 2013.

Terima kasih

Best Regards,
Nur Hafizah Omar
MyEG Helpdesk
--
Lot 8.01, Level 8, 1 First Avenue, 
Persiaran Bandar Utama, Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya, Selangor.
Email: help@myeg.com.my - Web: http://www.myeg.com.my

1 comment:

  1. salam, boleh saye buat bayaran money order dlm minggu ini ?

    ReplyDelete